Monday, January 2, 2006

Lumivalgekese Sõjakäik, Kullo Galeriis













„Valge kui lumi, punane kui veri, must nagu eebenipuu…”

Teisipäeval, 3. jaanuaril 2006 kell 19 esitlevad Triinu Jürves, Villem Jahu, Rannar Laur ja Harry Rull KULLO galeriis väljapanekut „Lumivalgekese sõjaretk”.

Lumivalgeke ja prints, Edward Käärkäsi, 8 pöialpoissi, 3 karu, William Blake, Marat´ - selgub, et nad kõik on tegelased ühes ja samas kiivakiskunud muinasjutus. Lugu räägib ilust ja õiglusest ning jõuab mitmel erineval moel välja kauni vägivaldse lõpplahenduseni.
Ootamatult selgub veel, et Prints ja Lumivalgeke on hoopis vend ja õde…

Näitusel tutvustatakse publikule ka uut esteetilis-meelelahutuslikku sõltuvust tekitavat vaba aja veetmise vormi, mille koondnimetus on kompasõda.

Nimetatud teemade esitamiseks on autorid pidanud vajalikuks kasutada maali, skulptuuri, foto, video ja installatsiooni väljendusvahendeid ning nende kombinatsioone. KULLO galerii oma keskaegse interjööriga võimendab omakorda iroonia ja nihestatuse taotlust.

Ära tuleks märkida veel:
must ja valge, jalgpall, rongid, rockigigandid, konstruktivism, heaolutunne, alternatiivsed maalimismeetodid, õigluse printsiip, teip, emotsionaalne ja intellektuaalne hellitamine jmt.

Galerii (Kuninga 6) on avatud K – E, kell 11-17
Näitus jääb avatuks kuni 15. jaanuarini 2006.

näituse avamine:











fotod: Jaan Klõšeiko